kontorfællesskab i Aarhus - NIVOU

3 fordele ved at sidde i et kontorfællesskab

Flere virksomheder overvejer i dag at vælge et kontorfællesskab eller kontorhotel fremfor at selv at finde kontorlokaler. Den stigende interesse i kontorfællesskaberne er intensiveret i løbet af de sidste to år, hvilket også ses i antallet af udbud.

For at gøre beslutningen lettere, har vi undersøgt branchen nærmere og har på baggrund heraf fundet frem til 3 fordele ved at sidde i et kontorfællesskab..

  1. Netværk

En af de helt store fordele ved at sidde i et kontorfællesskab eller kontorhotel er det faglige netværk, man automatisk bliver en del af. Der findes både kontorfællesskaber, som specialiserer sig i bestemte brancher og omvendt kontorfællesskaber, hvor brancherne er mere blandet – og der er fordele ved begge dele.

Ved at vælge et branchespecificeret fællesskab, får du automatisk sparring og netværk inden for samme referenceramme som din egen virksomhed. Det kan især være en stor fordel, hvis du er en nyopstartet virksomhed.

Det blandede kontorfællesskab har fordelen i at kunne tilbyde flere forskellige kompetencer under samme tag. Her kan der eksempelvis sidde en revisor, advokat, marketingmanager og webshop under samme tag. Fordelen ved denne type kontorfællesskab er, at man kan sparre med flere forskellige brancher og samle sin virksomheds marketingindsatser, økonomi og drift i samme hus. Et eksempel på et sådant fællesskab er NIVOU Kontorfællesskab i Aarhus, hvor forskellighed og diversitet i både mennesker og faglighed er en vigtig del af kontorfællesskabet. Her ønsker man netop at danne grobund for, at relationer på tværs af virksomheder kan vokse, og nye samarbejder kan opstå.

  • Vækst & fleksibilitet

En anden fordel ved at placere sig i et dynamisk kontorfællesskab er, at virksomheden nemt kan skalere op eller ned. Grundet fleksibiliteten i de fleste kontorfællesskaber, kan du ofte flytte i nye lokaler internt frem for selv at skulle ud og investere i nyt, hvis forholdene i virksomheden ændrer sig.

Som nyopstartet virksomhed starter man måske med at sidde ved en skrivebordsplads i et fælles cowork-område. Efter 1 år er virksomheden vokset med 2 yderligere medarbejdere, og man flytter internt i et lukket kontor, der kan rumme hele virksomheden.

Et andet scenarie kunne også være, at man er en større virksomhed på 20 personer, som efter uforudsigelige hændelser er nødt til at nedskalere antallet af medarbejdere og dermed flytte til mindre lokaler.

Uanset virksomhedens størrelse kan kontorfællesskaberne ofte imødekomme både op- og nedskaleringer ved at tilbyde fleksible løsninger på kontorlokaler.

  • Stordriftsfordele

Som mindre virksomhed kan det være en fordel at placere sig i et kontorfællesskab, og dermed få samme driftsmæssige fordele som en større virksomhed – fordele som professionel rengøring, receptionist, alarmsystem og kantinedrift, der normalt kan udgøre store omkostninger.

Ved at indgå i et kontorfællesskab fordeles de økonomiske omkostninger blandt de forskellige virksomheder. Samtidig sparrer man som virksomhed tid og kræfter, da man kun skal koncentrere sig om sin egen forretning, da kontorfællesskabet varetager driften.

Dette var et bud på, hvorfor flere virksomheder vælger kontorfællesskabet i stedet for selv at investere i kontorlokaler. God jagt med at finde kontorlokaler.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *